“Zahtjevamo smjenu predsjednice Kriznog stožera ŽS koja je otišla na godišnji odmor”

“Zahtjevamo smjenu predsjednice Kriznog stožera ŽS koja je otišla na godišnji odmor”

Predsjednica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Županije Sarajevo Aida Pilav uzela je godišnji odmor u jeku vrhunca pandemije koronavirusa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na što je reagirao Klub Naše stranke u Skupštini KS.

“U trenucima kada Županija Sarajevo ima više zaraženih nego država Slovenija, predsjednica Kriznog stožera uzima godišnji odmor te odlazi izvan države, umjesto da radi svoj posao. Kada se svim građankama i građanima preporučuje da ne napuštaju granice BiH bez prijeke potrebe, nevjerovatno je da osoba koja je zadužena za upravljanje kriznom situacijom županije s najvećim brojem zaraženih odluči otići na godišnji odmor. 

Zbog svega navedenog, zahtijevamo smjenu Aide Pilav s mjesta predsjednice Kriznog stožera i imenovanje osobe koja će odgovorno upravljati krizom te adekvatnim mjerama doprinijeti kontroli i stabilizaciji stanja u našoj županiji. Tražit ćemo da se Skupština Županije Sarajevo o ovome izjasni na narednoj sjednici, 20. kolovoza”, navodi se u priopćenju Odjela za odnose s javnošću NS.

Bild.ba