Zaiskrilo između Plenkovića i Milanovića na Mirogoju

Zaiskrilo između Plenkovića i Milanovića na Mirogoju

Milanović
Foto: Hina

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je na polaganju vijenaca na Mirogoju, jedinom dijelu obilježavanja Dana državnosti na kojem će sudjelovati, komentirao svoju odluku o bojkotu Dana državnosti.

“Ne sjećam se da su to u programu imali ni Karamarko ni Kosor. Kupio si glasove žetonima i onda radiš to jer možeš. Doći će netko drugi pa valjda neće raditi ono što smeta pola hrvatskog naroda. Gaj koji je bio Švabo je to razumio”, rekao je Milanović koji na Mirogoju nije otišao na Tuđmanov grob.

Kazao je kako još ne može komentirati jučerašnja uhićenja.

“Ono što sam vidio mi nije jasno. Izgleda kao da se istraga raspala i onda da su uhićeni da bi se spasila”, rekao je Milanović.

Izjavu je na Mirogoju dao i premijer Andrej Plenković.

“To je onaj dan kada se osjećala emocija hrvatskog naroda, kad smo gradili respekt prema institucijama. Ovo je bila prilika da stavimo blagdane na pravo mjesto“, rekao je Plenković.

“Ja mislim da je loše ako predsjednik tako govori o pozitivnim zakonskim propisima. Račanova vlada je promijenila Dan državnosti. Ovo je bio početak. Žao mi je što na taj način govori o najvažnijem datumu hrvatske države. Nadam se da će do kraja mandata promijeniti svoj stav. Drago mi je što smo Dan državnosti vratili.”

“Pitajte njega o njegovom ponašanju, to sad nije predmet mog interesa”, rekao je Plenković.

Na pitanje jesu li uhićenja teška za HDZ, rekao je: “Ništa to nije teško za HDZ. DORH i USKOK trebaju raditi bez obzira na datum.”

Bild.ba