‘Žao mi je zbog zaraze. Htjeli smo samo pomoći ljudima…’

Foto: Instagram

Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro…

Nakon Grigora Dimitrova i Borne Ćorića, na korona virus je pozitivan i najbolji svjetski tenisač Novak Đoković koji je bio i inicijator Adria Toura.

On se odbio testirati u Zadru zajedno s ostalim sudionicima te se uputio u Beograd gdje je odmah po dolasku podvrgnut testiranju. Rezultati su pak pokazali da su njegova supruga i on pozitivni na virus, dok su djeca negativna.

Đoković se odmah obratio javnosti.

– Sve što smo napravili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regije, da im omogućimo uvjete da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-playa. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi.


Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana i ponoviti test za 5 dana.

Đokovići se pak osjećaju dobro i nemaju nikakve simptome, a sada im predstoji odlazak u samoizolaciju u periodu od dva tjedna. Novak i njegova supruga su se tako pridružili Borni Ćoriću, Dimitrovljevom trener Christianu Grohu i kondicijskom treneru Novaka Đokovića Marcu Panichiju koji su nakon testiranja u Zadru bili pozitivni na koronu. Đoković se na turniru družio s premijerom RH Andrejom Plenkovićem koji je se također testirao na koronu, ali njegov test je negativan.

Bild.ba

Previous articleViteški anđeli će imati svoju službenu obljetnicu, odlučio je HNS
Next articleNikolina Pišek jednim detaljom prestrašila je mnoge obožavatelje