Zastupnički dom Kongresa SAD-a izglasao opoziv predsjednika Trumpa

Zastupnički dom Kongresa SAD-a u srijedu je izglasao rezoluciju o opozivu predsjednika Donalda Trumpa.

Dostignut je dovoljan broj glasova u Domu za rezoluciju kojom se Trump uklanja s dužnosti po osnovu jedne točke opoziva – poticanje na pobunu, a u vezi s njegovom ulogom i odgovornosti koju snosi za prošlotjedne nerede sa smrtnim ishodom na Kapitolu i upadom njegovih pristalica u Kongres, prenosi CNN.

Rezolucija je u Zastupničkom domu podržana s 232 glasa naspram 197 protiv. Za rezoluciju o opozivu glasalo je i deset republikanaca.

Opoziv međutim ne znači da će Trump biti smijenjen, već da se proces nastavlja u Senatu koji u konačnici odlučuje o ishodu procesa opoziva.

Glasnogovornik Mitcha McConnella, lidera republikanske većine u Senatu, potvrdio je da McConnell ne planira ranije sazvati Senat kako bi sproveli ovo svojevrsno suđenje. Gornji dom Kongresa na pauzi je do 19. siječnja, odnosno počinju s radom dan pred inauguraciju Joe Bidena.

Bild.ba



Komentari

Next Post

Poznati glumac vodit će emisiju na dan inauguracije Josepha Bidena

Čet sij 14 , 2021
Američki glumac Tom Hanks vodit će specijalnu emisiju koju će glavni američki TV kanali prenositi 20. siječnja, na dan inauguracije novoizabranog predsjednika Josepha Bidena.