Zastupnički dom PS BiH  usvojio usuglašeni tekst proračuna BiH

Zastupnički dom PS BiH usvojio usuglašeni tekst proračuna BiH

Foto: Avaz.ba

Većinom glasova zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH prihvaćeno je izvješće Zajedničkog povjerenstva za usuglašavanje teksta državnog proračuna.

Ovim su zastupnici Zastupničkog doma po drugi put podržali prijedlog državnog proračuna. Za tekst državnog proračuna sa šest amandmana HDZ-a BiH glasovala su 23 zastupnika, dok je osam bilo protiv, prenosi Avaz.ba.

Podsjećamo, danas je održana sjednica Zajedničkog povjerenstva čiji članovi su se, usprkos oprečnim stavovima, usuglasili u vezi jedinstvenog teksta državnog proračuna.

Jednoglasno je usuglašen tekst proračuna u onom obliku kako ga je usvojio Dom naroda Parlamenta BiH, kazao je nakon sjednice Zajedničke komisije za usuglašavanje teksta proračuna Asim Sarajlić (SDA).

Tijekom današnje rasprave mogli su se čuti oprečni stavovi opozicije i pozicije, te optužbe na račun SDA da je prihvatila ultimatum HDZ-a.

Zastupnik Zukan Helez (SDP) kazao je na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH da SDP neće podržati proračun.

Ovo je kapitulacija SDA i Bakira Izetbegovića pred HDZ-om i Draganom Čovićem. Dom naroda nema izborni legitimitet. Mi sad radi automobila Dragana Čovića da pristanemo na ultimatum, e pa mi nećemo. I u mnogo gorim trenutcima mi nismo prihvatili ultimatume, a ovdje SDA predstavlja to kao spas države. Povili ste kičmu pred HDZ-om i to je rekao potpredsjednik vaše stranke. Cijela država se vrti oko automobila Dragana Čovića – poručio je Helez.

Zastupnik Predrag Kojović (Naša stranka) poručio je da je Naša stranka glasovala za prijedlog proračuna smatrajući da su izbori najvažnija stvar.

Amandmani su intelektualna uvreda, pomoć za ekonomiju će se koristiti za nabavu automobila i opremanje ureda. Nismo očekivali tu vrstu bezobrazluka i to je premašilo naša maštanja – poručio je Kojović.

Bild.ba