Zatvorena birališta u Mostaru, izlaznost dobra

Izvor: Fena

Foto: FENA

U 19 sati zatvoreno je 20 mostarskih birališta na kojima su građani s pravom glasa mogli glasati na hrvatskim parlamentarnim izborima.

– Birališta su zatvorena u 19 sati kako je i predviđeno. Tijekom dva dana glasanja nismo imali zabilježenih problema i sve je proteklo u najboljem redu. Što se tiče izlaznosti za sada nemamo te podatke no mogu reći da je odziv birača bio dobra – kazala je u izjavi za Fenu koordinatorica izbornog procesa Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru Jadranka Modrića.

Ranije danas Državno izborno povjerenstvo RH objavilo je da je do 16:30 sata u inozemstvu glasovalo 23.659 građana od čega najviše u Bosni i Hercegovini – njih 19.085.

To je značajan rast u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine kada je u inozemstvu ukupno glasalo oko 15.000 građana.

Hrvatski državljani s prebivalištem izvan Republike Hrvatske glasaju u posebnoj, jedanaestoj izbornoj jedinici koja daje tri zastupnička mjesta u Hrvatskom saboru.

Bild.baKomentari

Next Post

Raspudić: Hrvatska se definitivno probudila

Ned srp 5 , 2020
Nezavisni kandidat na listi Mosta nezavisnih lista Nino Raspudić i nositelj u drugoj izbornoj jedinici izrazio je zadovoljstvo rezultatima izlaznih anketa ustvrdivši u nedjelju da se Hrvatska definitivno probudila. “Hrvatska se definitivno probudila, mi predstavljamo novu i mladu Hrvatsku, ovo je jako dobar rezultat ako ovako ostane, posebice u drugoj izbornoj jedinici […]