Zbog jedne zaražene studentice karantenu stavljeno 100.000 ljudi

Zdravstvene vlasti Novog Zelanda djelomično su zatvorile centar grada Aucklanda te od građana zatražile da ne izlaze iz svojih kuća jer traje potraga za kontaktima studentice koja je zaražena koronom.

“Iz predostrožnosti molimo ljude koji rade u centru Aucklanda da sutra rade od kuće gdje god je to moguće”, rekao je ministar Chris Hipkins.

Broj zaposlenika u središnjoj poslovnoj četvrti Aucklanda kojima je naloženo da ostanu kod kuće iznosi 100.000.

“Ako morate ući u ovo područje, upotrijebite maske i držite razmak dok zdravstvene vlasti nastavljaju raditi na pronalaženju izvora ove zaraze”, poručio je ministar.

Tajanstveni slučaj zaražene studentice brine vlasti jer kažu da se oboljela nije kretala po rizičnim područjima, prenosi Index.hr.


Test je obavila u utorak poslijepodne, a zdravstvene vlasti rekle su joj da ostane kod kuće dok ne dobije rezultate. No u srijedu je otišla na posao, noseći masku, a njezino radno mjesto podrazumijeva kontakt s klijentima.

“Studentica je na posao javila da mora u izolaciju, ali je nakon razgovora sa šefom ipak otišla na posao jer je on tako tražio”, priopćili su iz Ministarstva zdravstva.

Djevojka je u četvrtak doznala da je pozitivna. Premještena je u karantenu, ali još uvijek nema konkretnih podataka o izvoru zaraze.

Dok je bio zarazna, studentica se vozila više puta taksijem, posjetila više restorana, dućana i trgovina s odjećom.

Gradonačelnik Aucklanda Phil Goff kazao je da je razočaran zbog ovakvog razvoja situacije.

Bild.ba

Previous articleTurčin s lažnom putovnicom Danske pokušao pobjeći iz BiH
Next articleNakon Vide i Broz pokupio koronu