Zbog “primitivizma i divljaštva” traže sankcije za Aleksandra Stankovića

Arhiva

Za komentar su se obratili i HRT-u te ih upitali hoće li uzeti ovaj zahtjev u razmatranje te koje su možebitne sankcije za gospodina Stankovića, no do objave ovog članka njihov odgovor nisu dobili.

Voditelj emisije ”Nedjeljom u 2” Aleksandar Stanković na svom se privatnom Facebook profilu prije nešto više od mjesec dana obrušio na saborsku zastupnicu Karolinu Vidović Krišto koja ga je, kako tvrdi, u posljednje vrijeme nekoliko puta napala da je “bio maneken Nadana Vidoševića te da na HTV-u dobiva plaću veću od 20 tisuća kuna”, a tom je prilikom otkrio i točan iznos svoje plaće na HRT-u, piše Večernji.hr.

“Dakle, 1. nikada ništa ni posredno ni neposredno nisam radio za Nadana Vidoševića ili HGK. Neki drugi novinari s HRT-a jesu, ja nisam. 2. neistina je da na HRT-u imam plaću preko 20 tisuća kuna. Moja plaća je 13.628,27 kn i kao takva nije ni među prvih 20 na HRT-u. Istine radi, saborska zastupnica Vidović Krišto ima plaću 20.425 kuna pa se valjda zaj*****. Gledajući sebe u ogledalo vidjela je mene, ali k***!  To si ti Vidović Krišto. Priviđam ti se u mokrim  snovima”, poručio je Stanković tada u objavi zbog koje sada građanska inicijativa Ivo Pilar traži njegovo sankcioniranje.

Kažnjavanje zahtijevaju zbog, kako tvrde, “povrede radne obveze kroz višestruka kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i Etičkog kodeksa HRT-a jer se 24. ožujka 2021. putem društvenih mreža upustio u javnu raspravu sa saborskom zastupnicom Karolinom Vidović Krišto, svjesno i višestruko, teško kršeći odredbe Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i propise iz Etičkog kodeksa HRT-a”.

Cijelo priopćenje možete pročitati OVDJE.


Bild.ba

Previous articleKakav promašaj: Od Superlige još nisu odustala samo tri kluba
Next articleRadončić: Ponuda Izetbegovića da on predvodi Bošnjake u rat nije legitimna…