Zdravko Mamić komentirao dolazak brata Zorana u BiH: “Mogu lajati…”

Zdravko Mamić komentirao dolazak brata Zorana u BiH: “Mogu lajati…”

Zoran Mamić neće se vratiti u Hrvatsku na izvršenje zatvorske kazne, a podnio je molbu Županijskom sudu Zagreb na ustupanje izvršenja kazne Bosni i Hercegovini. Tako se pridružio bratu Zdravku u Hercegovini.

“Brat i ja samo koristimo zakonske mogućnosti koje nam pružaju bilateralni sporazumi BiH i Hrvatske, zemalja čiji smo državljani, i međunarodnih konvencija. To bi bio moj kratak odgovor”, kaže Zdravko Mamić za Hercegovina.info upitan o dolasku njegova brata u BiH. 

“Moja dosadašnja iskustva su više nego korektna, postupanja institucija su više nego korektna i ne mogu se ništa požaliti kada sam ja osobno u pitanju”, ističe Zdravko Mamić.

Upitan hoće li iznositi nove dokazne materijale protiv sudaca, što je bio i najavio za tiskovnu konferenciju zakazanu za 6. travnja, koju je kasnije otkazao, Mamić kaže da hoće. 

“Apsolutno hoću. Sve u svoje vrijeme. Teško se sam boriti i riješiti probleme hrvatskog pravosuđa. Tko sam ja da to sam riješim. Nemam poluge vlasti, niti poluge institucija. Mogu samo pomoći, da okviru informacija koje imam, pomognem institucijama da rade svoj posao. Ne mogu biti institucija, mogu lajati na mjesec ako institucije ne rade svoj posao”, prokomentirao je Mamić dodavši da je u tijeku organizacija njegova ispitivanja u BiH, upravo na temu sudaca.

Bild.ba