Žestok sukob policije i Torcide, ima ranjenih navijača. Objavljena snimka na kojoj policajac mlati torcidaša

U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Sukob policajca i navijača - Screenshot

U subotu u 21.35 sati na autocesti A1 kod odmorišta Desinec navijači Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu. Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadača, a u napadu je ozlijeđeno desetak policajaca.

Tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača „Hajduka“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvijestila je noćas zagrebačka policija.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor.

U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.


Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policajaca.

Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku, priopćio je PUZ.

Objavljena snimka primjene sile

Navijači, dakako, imaju malo drukčiji pogled na priču, a najviše pažnje je izazvalo je video koji kruži na društvenim mrežama na kojem se vidi kako pripadnik MUP-a udara navijača koji se pokušava vratiti u automobil.

Dakako, treba napomenuti da nemamo kontekst videa i ono što je prethodilo ovakvoj reakciji policajca. Upozoravamo da video može biti uznemirujućeg sadržaja.

No, reakcija simpatizera Hajduka su neumoljive. “Inače hrvatska policija je leglo maloumnih, zatucanih kompleksaša”, “Nema većih huligana od naše specijalne policije”, “Da ovi kurvin sin tuče ovako čovika, pa di to ima”, “Prazna duša, srce ispunjeno mržnjom i ljubomorom. Budućnost izdana za šaku novčića. To je život ljudskog šljama”, “Nije prvi put, a ni zadnji, samo su neki od komentara na ovaj video.

SOURCEBild.ba/Hina
Previous articleMilanović opleo po Plenkoviću i ‘Handžar mediji’: Za Tursku razumijevanje i topla riječ, a za Hrvate u BiH nož u leđa
Next articleDan vinogradara: Grdović popio koju čašu previše pa prizemljio i zabavljao se s mikrofonom, koncert prekinut
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments