ZHŽ prva u BiH ukinula policijski sat

ZHŽ prva u BiH ukinula policijski sat

Vlasti Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) sa sjedištem u Širokom Brijegu prve su u Bosni i Hercegovini u potpunosti ukinule policijski sat nakon što se popravila situacija s epidemijom koronavirusa.

 Kako su izvijestili iz Stožera Civilne zaštite ŽZH-a, na današnjoj sjednici donesena je odluka o ukidanju mjera ograničenja kretanja na prostoru Županije Zapadnohercegovačke počevši od srijede, u razdoblju od 23 sata do 5 sati ujutro. Mjera policijskoga sata bila je na snazi više mjeseci kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, a odluka o ukidanju je donesena zbog popravljanja epidemiološke situacije, prenosi Hina.

U ovoj županiji dopuštena je nazočnost 100 osoba u zatvorenim prostorijama ukoliko se poštuju epidemiološka ograničenja, dok za veći broj osoba od toga dopuštenje organizatoru mora dati Zavod za javno zdravstvo ŽZH-a. Na otvorenim prostorima ubuduće neće postojati ograničenja okupljanja.

U posljednja 24 sata na području ove županije testiranjem je utvrđeno da je 13 osoba pozitivno na SARS-CoV-2, dok se oporavilo 26 osoba.

Policijski sat ostao je i dalja na snazi u svim drugih devet županija u Federaciji BiH, te Republici Srpskoj. 

Bild.ba