Zoran Milanović će odati veliko priznanje HVO-u na godišnjicu Oluje

Zoran Milanović
Zoran Milanović

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, odat će veliko priznanje Hrvatskom vijeću obrane (HVO) na godišnjicu Oluje, a evo i kako.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u četvrtak u Krapini da na godišnjicu akcije „Oluje” neće odlikovati zapovjednike, to jest pojedince, nego postrojbe Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Milanović je u Krapini nakon otvorenja Poslovno-tehnološkog inkubatora rekao, odgovarajući na novinarsko pitanje, kako će odlikovati četiri gardijske brigade i vojnu policiju, javlja Bild.ba.

„Oni su u vrijeme ‘Oluje’ temeljem Splitskog sporazuma, pod zapovjedništvom našeg generala, bili sastavni dio naše udarne snage, dakle, naša vojska u tom razdoblju, ne prije toga”, istaknuo je.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović prošli je tjedan najavio da će u Kninu, u sklopu obilježavanja 25. obljetnice VRO “Oluja”, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, odlikovati 9 ratnih vojnih zapovjednika te promaknuti 6 aktivnih časnika.


Bild.ba

Previous articleVidović Krišto otkrila kad planira staviti masku u Saboru
Next articleMilićević se emotivno oprostila od Bukvarevića, evo što je napisala