Zovko o Kordiću: Izvrsna vijest i povijesni dan za građane Mostara

Zovko o Kordiću: Izvrsna vijest i povijesni dan za građane Mostara

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko pozdravila je izbor novog mostarskoga gradonačelnika, kandidata HDZ-a BiH, dr. Maria Kordića na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.  

Kako je istaknula, njegov izbor jasno je odrazio volju građana za čvrstim i jedinstvenim vodstvom grada.

 – Ovo je izvrsna vijest i povijesni dan za građane Mostara koji su nakon 12 godina konačno dobili priliku izraziti svoju volju i izabrati svog predstavnika. Posebno me raduje što je gradonačelnik Kordić  ‘simbolično’ izabran na petu obljetnicu podnošenja zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji. Ovo je jasan signal i korak naprijed prema europskoj budućnosti BiH –  naglasila je Zovko i dodala kako se nada da će ovi izbori poslužiti kao podloga za postizanje kompromisa oko donošenja novog Izbornog zakona.

– Nadam se da će ovi izbori poslužiti kao pozitivan primjer za postizanje kompromisa oko Izbornog zakona kako bi BiH što prije, čak i ove godine, dobila kandidatski status za pristupanje Europskoj uniji- zaključila je Zovko.

U Mostaru su krajem prošle godine po prvi put nakon 12 godina održani lokalni izbori. Time je Bosna i Hercegovina napravila značajan iskorak prema europskim integracijama i ispunila jedan od prioriteta za svoju prosperitetnu i stabilnu europsku budućnost, navodi se, uz ostalo, iz Ureda Željane Zovko.

Bild.ba