Zrinja slavio protiv Olimpika!

Druga utakmica odigrana između Zrinjskog i Olimpika.

Nakon pobjede u prvoj međusobnoj utakmici koju su igrali rezervni timovi, nogometaši Zrinjskog savladali su Olimpik i u drugoj utakmici i to rezultatom 1:0, a pogodak odluke postigao je Nemanja Bilbija s bijele točke u 73. minuti, piše Sport1.

Zrinjski je meč počeo u sastavu: Varvodić, Tičinović, Jakovljević, Magdić, Bekić, Enin, Ljubić, Todorović, Bilbija, Juranović, Mašić.

S druge strane, za Olimpik su igrali: Hadžić, Isić, Horić, Lekanić, Perišić, Bajraktarević, Gavrić, Ćurjurić, Šišić, Handžić, Osmanović.

Olimpik je bolje otvorio meč i imao je kontrolu utakmice, ali dvije šanse koje su imali u prvih petnaestak minuta, preko Lekanića i Bajraktarevića, završene su nepreciznim udarcima s distance.


S druge strane, Zrinjski je nakon nekih pola sata igre stvorio svoju prvu priliku, a pokušao je Ognjen Todorović, čiji je meč zaustavio golman Adnan Hadžić. Do kraja prvog dijela izdvaja se još pokušaj Bilbije iz slobodnog udarca, koji je bio neprecizan, kao i jedna dobra kontra Olimpika koju je uspješno riješila obrana mostarskog tima.

Zrinjski je ubacio u brzinu više početkom drugog dijela kada veliku šansu promašuje Bilbija, a potom je dobru priliku imao i Todorović. Olimpik je zatim uspostavio terensku ravnotežu i meč bi vjerojatno završio bez golova, da u 72. minuti Kenan Horić nije faulirao Juranovića, nakon čega mrežu Olimpika pogađa Bilbija iz penala.

Meč je tako okončan pobjedom Zrinjskog od 1:0.

Bild.ba

Previous articleOglasio se OSCE o izborima u Srebrenici, osudili stav probošnjačkih stranka
Next articleHrvati nakon drame izgubili od Crne Gore, imaju još jednu šansu da se kvalificiraju na OI