Zvijer s više od tisuću duša uplovila u Neum

Ploveći hotel se oko sedam sati usidrio u Neum. Tu će biti sljedećih 14 sati jer će prema planu isploviti iz jedinog bh. grada na moru večeras u 21:00 sati.

Foto: Pixsell

U Neum je rano jutros uplovio veliki kruzer s više od tisuću putnika, koji je ujedno i prvi koji je prošao ispod Pelješkog mosta. Riječ je o najvećem kruzeru koji je ikada uplovio u Neum.

Radi se o brodu Bolette na kružnom putovanju od Bahama, koji je dugačak nešto više od 237 metara, a širok je 32,5 metara. Ima 12 paluba, može primiti 1.380 putnika i ploviti brzinom od 25 čvorova.

Air Draft ili visina od vode do najviše točke na brodu je 48,1 metara, a dopuštena visina prolaska ispod Pelješkog mosta je 55 metara, te su prolazak kruzera čiji je kapetan Dubrovčanin Jozo Glavić ispod mosta s puno pažnje pratili oni koji su u tom trenutku bili na velebnom mostu.

Ploveći hotel se oko sedam sati usidrio u Neum. Tu će biti sljedećih 14 sati jer će prema planu isploviti iz jedinog bh. grada na moru večeras u 21:00 sati.

U tom periodu za više stotina putnika s broda je, kako piše Klix.ba, dogovoren turistički izlet kroz Bosnu i Hercegovinu.


Oni će s 11 rezerviranih autobusa organizirano posjetiti Međugorje, vodopad Kravicu, Mostar i Sarajevo.

SOURCEBild.ba
Previous articleŠkolska priredba u Novom Sadu: Djeca plesala uz pjesmu o ratnim zločinima i živim lomačama
Next articleMatejev prijatelj tek se sada odlučio oglasiti: “Znao je povremeno nešto uzeti, rekli su mi da je uzeo i kobne noći”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments