ŽZH donijela odluku o zabrani kretanja izvan mjesta prebivališta!

ŽZH donijela odluku o zabrani kretanja izvan mjesta prebivališta!

U petak je održana 15. sjednica Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, u Širokom Brijegu, na kojoj je donesena odluka o zabrani kretanja izvan mjesta prebivališta na području te županije, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Zabranjuje se kretanje izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Županije Zapadnohercegovačke osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu bitovnih namirnica za iste”, stoji u odluci.

Kako je navedeno, za osobe koje trebaju dozvole zbog odlaska na posao i one koji vrše opskrbu navedenih područja, propusnice će izdavati odgovorne osobe u pravnoj osobi.

“Ukoliko osoba pruža skrb djeci ili starijim osobama, odnosno vrši nabavku osnovnih životnih i medicinskih potrepština za iste, dozvolu će izdavati lokalni Stožer uz davanje potpisane Izjave”, odlučeno je.

Zapovijed se primjenjuje od 5:00 sati 11. travnja 2020. godine i vrijedi do daljnjeg.

-Zapovijeda se Upravi za inspekcijske poslove ŽZH angažiranje svih raspoloživih resursa i poduzimanje svih mjera s ciljem maksimalnog pooštravanja kontrole nad provedbom svih Zapovijedi Stožera CZ ŽZH vezanih za epidemiju korona virusa sukladno važećim propisima i nadležnostima Uprave za inspekcijske poslove. Građani na ulicama-javnim prostorima moraju poštovani epidemiološke mjere održavanja fizičkog razmaka od minimalno 1.5 metra i obavezno nošenje maske, pamučne trake i slično, odlučio je Stožer Civilne zaštite ŽZH.

S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, iz Stožera apeliraju na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121./HMS/