Vlada ŽZH će uplatiti plaće za oko 2.000 radnika zaposlenih u privatnom sektoru

zgrada Vlade ŽZH u Širokom Brijegu

S ciljem očuvanja što većeg broja radnih mjesta Vlada Županije Zapadnohercegovačke će svakom poslodavcu čijem je gospodarskom subjektu zabranjen rad na osnovu naredbi Županijskog stožera civilne zaštite, a koji nije otpustio radnike za iste uplatiti minimalnu neto plaću, potvrdili su Feni dopredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević i ministar gospodarstva ŽZH Dario Sesar.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vlade ŽZH naći će se Prijedloga zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa. Riječ je o zakonskom riješenu koje donosi paket mjera za pomoć gospodarstvu. Kada je riječ o uplati minimalne plaće u spomenutom Prijedlogu Zakona se navodi kako će se ova mjera realizirati putem javnog poziva sukladno kriterijima koje utvrdi Vlada, a bit će isplaćeno s pozicije tekući prijenosi za gospodarstvo, prenosi Fena.

-Odluka o isplati minimalne plaće poslodavcima koji su zadržali radnike, a nije im omogućen rad odnosi se na razdoblje travanj i svibanj 2020. godine, stoji u Prijedlogu zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Dakle, ako Vlada ŽZH sutra usvoji ovo zakonsko rješenje oko 2.000 radnika iz privatnog sektora kojima je onemogućen rad na osnovu naredbi Županijskog stožera civilne zaštite za travanj i svibanj će plaće dobiti iz županijskog proračuna.

Bild.baKomentari

Next Post

Harry i Meghan najavili rat britanskim tabloidima

Pon tra 20 , 2020
Princ Harry i njegova supruga Meghan, vojvotkinja od Sussexa, u ponedjeljak su objavili da planiraju prekinuti komunikaciju s najvećim britanskim tabloidima. Guardian navodi da su odvjetnici bračnog para poslali pismo dvama najpopularnijim britanskim tabloidima – The Sunu i Daily Mailu – te su ih optužili za objavljivanje “iskrivljenih, lažnih i […]