Ćosić komentirao sporne svjedodžbe: Kapitulacija savjesti i razuma

Ćosić komentirao sporne svjedodžbe: Kapitulacija savjesti i razuma

Svjedodžbe

Internetom kruži fotografija svjedodžbe iz jedne zapadnohercegovačke škole. Na vrhu svjedodžbe nalazi se logo Hrvatskog narodnog sabora.

HMS se obratio premijeru ŽZH Zdenku Ćosiću koji je kazao kako će naložiti inspekcijski nadzor.

– Ne mogu vjerovati niti razumjeti kako se pojavila neka pedagoška isprava, ovjerena pečatom škole i potpisom ravnatelja a koja ne odgovara propisima koji definiraju sadržaj i oblik pedagoške dokumentacije. Ne mogu vjerovati ni to da su neki ravnatelji škola to učinili ‘na svoju ruku’ – rekao je Ćosić za HMS.

Dodaje kako će sutra zatražiti upravni i prosvjetni inspekcijski nadzor koji će utvrditi činjenice.

– U svakom slučaju, nedopustivo je dodavati na službene isprave nešto što nije propisano, u ovom slučaju Pravilnikom o sadržaju, obliku i načinu vođenja pedagoške dokumentacije. Posebna je priča što je nekome palo na pamet na školsku službenu ispravu otiskati naziv i logotip HNS-a, krovne političke organizacije bh. Hrvata, koja kao takva nikako ne može stajati tu – kategoričan je Ćosić.

Kaže kako ne zna kakve su bile namjere tvorca te ideje, ali bi, dodaje, bilo bolje da ta zamisao nikada nije dobila svoje ostvarenje jer je, kako ističe, štetna, nerazumna i kompromitirajuća baš za onoga tko ju je želio promovirati na ovakav način.

– Na ovom primjeru vidimo što se događa kad savjest i razum pristaju kapitulirati pred autoritetom – tko god on bio – istaknuo je Ćosić za HMS.

Svjedodžbe

Bild.ba