Glumica optužila oskarovca za pedofiliju: Imala sam samo 15 godina

Foto: Instagram

Glumica Rose McGowan optužila je redatelja i oskarovca Alexandera Paynea da ju je silovao kada je ona imala samo 15 godina, prenosi Daily Mail.

“Godinama sam mislila da se radilo o jednom običnom seksualnom iskustvu, ali sada znam da se radilo o pedofiliji“, rekla je.

Privlačio me je pa sam mislila da je problem u meni, ali ja sam bila maloljetna, a on zreo muškarac. Posjeo me je i upalio pornić koji smo zajedno gledali. Ako se seksaš s maloljetnikom, činiš kažnjivo djelo, čak i ako toga maloljetnik nije svjestan”, dodala je.

Ovaj incident opisala je već 2018. godine, ali tada nije navela o kome se radi. Na Instagramu je objavila fotografiju sebe kada je imala 15 godina i napisala da želi ispriku. Dodala je i kako je Payneu 2012. godine čak i čestitala kada je osvojio Oscara.

Payne se još nije oglasio povodom optužbi.


McGowan je jedna od prvih žena koje su javno istupile i prozvale zlostavljača Harveyja Weinsteina. Također je jedna od prvih pokretačica pokreta #metoo za prava žena. Weinsteina je također optužila za silovanje te je svoje iskustvo opisala u memoarima koje je nazvala Brave.

“Ukočila sam se, kao kip”, opisala je kako se osjećala neposredno prije nego što ju je Weinstein silovao 1997. godine.

“On je glasno uzdisao, a ja sam kroz suze vidjela njegovu spermu kako pluta na jednom mjehuriću u jacuzziju”, rekla je.

Weinstein je proglašen krivim te je osuđen na 23 godine zatvora.

Bild.ba

Previous articleČelnici dvije njemačke pokrajine: Stavite Hrvatsku na crvenu listu
Next articleVjerovali ili ne i to se dogodilo: Ivana Knoll pozirala obučena