Iako većina radi baš to, šminku i kozmetiku ne bi smjeli držati u ovoj prostoriji u svom domu

Kupaonica je jedno od najgorih mjesta za držanje proizvoda poput hidratantnih krema i seruma jer se tamo može potpuno poremetiti njihov sastav, a može im se i čak upola skratiti rok trajanja

Kozmetičke proizvode i šminku nikako ne bismo trebali držati u kupaonici jer će se tamo uništiti i izgubiti svoja svojstva, kaže dermatologinja Kimberley Hume koja vodi kliniku Face the Future.

– Kupaonica je jedno od najgorih mjesta za držanje proizvoda poput hidratantnih krema i seruma jer se tamo može potpuno poremetiti njihov sastav, a može im se i čak upola skratiti rok trajanja – dodala je.

Razlog su nestabilne formule proizvoda i sastojci koji su često jako osjetljivi na promjene temperature do kojih dolazi svaki put kad se tuširamo, a što može oštetiti aktivne sastojke ključne za postizanje rezultata u rutini njege kože.

– Kada se tuširate vaša se kupaonica značajno zagrijava što može biti loše za proizvode za njegu kože. Brzo zagrijavanje i hlađenje može iz temelja promijeniti teksturu proizvoda i učiniti ga vodenkastim, te u konačnici razrijediti njegovu učinkovitost – objasnila je.

Kako biste bili sigurni da ćete izvući maksimum iz svoje kozmetike trebali biste je pohraniti izvan kupaonice u stabilnije okruženje koje će spriječiti da vaši proizvodi pokažu znakove starenja prije nego što bi trebali, kaže stručnjakinja. Također, nije dobro držati ih na mjestu gdje su izloženi suncu, piše Mirror.


SOURCEBild.ba
Previous articleKnežević: Ne postoje uvjeti za regularno održavanje izbora u BiH, pitam se tko bi mogao preuzeti odgovornost za njihovu provedbu
Next articleNetflix omogućio ocjenjivanje filmova
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments