Iz Una objasnili pravilo o +4 kartama, neki su, blago rečeno, šokirani!

"Što? Ne znate igrati ni vlastitu igru", jedna je od reakcija na ovo pravilo.

Na Twitteru se ponovo raspravlja o pravilima jedne od najpopularnijih kartaških igara na svijetu – Unu. Ovoga puta tema je vezana uz +4 karte.

Jedan tip pitao je može li se na +4 baciti +4 karta, a odgovor tvoraca Una iznenadio je mnoge. Rekli su da ne može, prenosi Index.

Tweet možete vidjeti ovdje.

Na ovo su se nizale brojne reakcije ljubitelja Una. Jedni su raspravljali kako je potpuno normalno staviti +4 kartu na +4, drugi su govorili da takav način igre nije pravilan.

“Vi ne znate igrati ovu igru kako treba”, “Vi ćete mi reći kako se igra”, “Ovo je suludo”, “Ne zanima me što tvorci igre kažu, jedino pravilo Una je započeti dramu s drugim igračima”, “Gdje je zabava u tome?”, “Vi pravite karte, mi radimo pravila”, pisali su ljudi.


Zbog toga se ponovno počeo dijeliti njihov stari tvit u kojem su objasnili pravilo o +4 i +2 pravilima.

“Ako netko stavi +4 kartu, moraš vući četiri karte i tvoj red se preskače. Ne možeš staviti +2 i učiniti da osoba nakon tebe vuče šest karata. Znamo da ste to probali”, napisali su tada tvorci Una na Twitteru.

“Što? Ne znate igrati ni vlastitu igru”, jedna je od reakcija na ovo pravilo.

Dakle, tvorci ove kartaške igre napominju da ako jedna osoba baci +4 kartu, sljedeća je ne može poklopiti +2 kartom, ali ni +4 kartom kako bi natjerala igrača koji je idući na redu da povuče šest ili osam karata. Igrač mora povući četiri karte i preskočiti svoj red za bacanje.

“Ne možeš izbjegavati vući četiri karte ako je bačena +4 karta tako da i ti baciš +4, pa da idući igrač vuče osam karata”, napisali su.

SOURCEIndex.hr
Previous articleUZBUNA NA KUPRESU Građani uznemireni, tko iz vatrenog oružja puca na pse lutalice?
Next articleHrvatski HDZ pomalo djetinjastim rječnikom vrijeđa Nikolu Grmoju
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments