Manager Magazin tvrdi da Rimac Automobili 2022. izlaze na burzu

Foto: Arhiva

Reuters je prenio vijest njemačkog Manager Magazina, koji se poziva na izbore bliske kompanijama, a koji tvrdi da Rimac Automobili u 2022. planiraju izaći na burzu te pritom planiraju ciljati tržišnu vrijednost od oko 5 milijardi eura.

Manager Magazin dalje piše da će Rimac uskoro s Porscheom preuzeti Bugatti. Rimac će imati 55 posto dionica, a Porsche 45 posto dionica Bugattija.

RIMAC AUTOMOBILI: JOŠ NISMO ODLUČILI

– Razmatramo više mogućnosti, još nije odlučeno u kojem ćemo smjeru ići – prenosi Reuters izjavu iz Rimac Automobila.

– Budućnost Bugattija je pitanje o kojemu će se odlučivati za razini grupe – komentirali su iz Porschea nove vijesti o Rimcu i preuzimanju Bugattija.


Podsjetimo, ugovor o preuzimanju Bugattija vjerojatno će biti objavljen tijekom ljeta, a prebacit će ovaj brend iz VW-a u Porsche. Car and Driver je nedavno objavio također da će Rimac i Porsche zatim pokrenuti zajedničku tvrtku s Rimcem, u kojoj bi Rimac bio većinski dioničar, prenosi Index.hr.

ŠPEKULACIJE KRENULE U RUJNU

Još u rujnu 2020. godine pojavile su se informacije o tome da VW Group razmišlja o prebacivanju vlasništva nad Bugattijem na Rimac Automobile. Zauzvrat bi dobili određen udio u Rimčevoj firmi. O tome je govorio i šef Porschea u veljači ove godine. “U ovom trenutku intenzivno razmišljamo kako osigurati razvoj Bugattija na najbolji mogući način. Rimac bi mogao u tome odigrati značajnu ulogu jer se ta dva brenda tehnološki uklapaju”, rekao je šef Porschea Oliver Blume za Automobilwoche.

RIMAC JE VEĆ PRIČAO O IZLASKU NA BURZU

Kako je u travnju ove godine objavio Bloomberg, Rimac je već tada spominjao izlazak na burzu.

– Iako je Mate Rimac duboko ušao u detalje planirajući novi kampus – izvršni direktor istraživao je čak i koliko će prostora trebati po djetetu u vrtiću – nije bio previše rastresen da ne bi primijetio tvrtke poput Lucid Motors Inc. i drugih koje su prikupile milijarde dolara izlaskom na tržište.

Rimac ima visoko mišljenje o tvrtki Ricid Automotive Inc., koju podržavaju Lucid i Amazon.com Inc., ali je sumnjičav prema mogućnostima da drugi startupi koji se bave električnim automobilima izađu na burzu”, pisao je Bloomberg.

– Loše bismo se osjećali ako svi drugi skupe mnogo novca, iako možda nemaju tako čvrstu podlogu kao mi, a mi ostanemo bez kapitala – komentirao je Rimac te dodao da i oni razmišljaju o izlasku na burzu.

Bild.ba

Previous articlePoznato tko će biti nositelji hrvatske zastave na otvaranju Olimpijskih igara
Next articleMladić koji je ubio i pojeo svoju majku dobio 15 godina zatvora