Na CNN-ovoj listi najljepših manjih gradova u Europi našao se i Mostar, evo na kojem mjestu

Na ovoj listi na kojoj je predstavljeno 15 manjih europskih gradova su se osim Mostara iz naše regije našli i Korčula u Hrvatskoj, te Piran u Sloveniji.

Mostar
Mostar. ilustracija: Photo by Datingscout on Unsplash

Grad Mostar našao se na CNN-ovoj listi najljepših manjih gradova u Europi, a kako je navedeno u opisu, za ovo je najviše zaslužan Stari most.

U opisu se navodi da se Stari Most u Mostaru, koji su izgradili Osmanlije u 16. stoljeću, dugo smatrao “jednim od najboljih primjera balkanske islamske arhitekture.”

“Visoko preko rijeke Neretve, to je jedna od najpoznatijih znamenitosti na Balkanu, a tradicionalno lokalni stanovnici skaču s mosta”, navodi CNN, te dodaje da je to danas i mjesto gdje se održava Red Bull Cliff Diving prvenstvo.

“Most je srušen u studenom 1993. godine od strane hrvatskih snaga tijekom balkanskih ratova. Rekonstruirani most izgrađen je 2004. godine, a danas je Mostar omiljena destinacija u Bosni i Hercegovini i popularan jednodnevni izlet za one koji putuju iz Dubrovnika, preko granice u Hrvatskoj”, navodi CNN.

Na ovoj listi na kojoj je predstavljeno 15 manjih europskih gradova su se osim Mostara iz naše regije našli i Korčula u Hrvatskoj, te Piran u Sloveniji.


Također su se na listi našli gradovi Reine u Norveškoj, Regencos u Španjolskoj, Tarnov u Poljskoj, Kenmare u Irskoj, Giethoorn u Nizozemskoj, Guinmaraes u Portugalu, Roscoff u Francuskoj, Anghiari u Italiji, Nafplio u Grčkoj, Mazara del Vallo u Siciliji, Covelly u Ujedinjenom Kraljevstvu i Dinkelsbuhl u Njemačkoj.

SOURCEbild.ba
Previous articleVozač poljskog autobusa imao je 72 godine, utvrđeni identiteti svih poginulih
Next articleProsječne plaće u Europi: Hrvatska je pri dnu, to znamo. Švicarci imaju sedam puta više – i to znamo. Ali da Cipar i Malta imaju toliko više…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments