Na današnji dan prije četiri godine otišao je Stari morski vuk Oliver, njegove pjesme neće otići nikada

Radijske postaje diljem Hrvatske tih su dana puštale samo Oliverove pjesme. Zanimljivo, gotovo se niti jedna nije ponovila

Velikan hrvatske glazbe, umjetnik i glazbenik bez premca s čijim su pjesmama odrastale generacije i generacije, napustio nas je na današnji dan prije točno četiri godine. Oliver Dragojević. Ime koje, kada se spomene u svijetu glazbe, gotovo da i ne postoji kutak svijeta u kojem netko za njega nije čuo. Stari morski vuk, kako ga od milja i danas zovu, preminuo je 29. srpnja 2018. godine od raka pluća u bolnici u Splitu.

Brojni njegovi kolege glazbenici, sportaši i nebrojena publika oprostila se tada od njega preko društvenih mreža. Dva dana nakon smrti desetci tisuća ljudi na splitskoj rivi ispratili su Olivera na katamaran za rodnu mu Vela Luku, a istoga je dana u prijepodnevnim satima pred punim splitskim Hrvatskim narodnim kazalištem održana svečana komemoracija, kojoj je, između ostaloga, nazočio i državni vrh Republike Hrvatske na čelu s tadašnjom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. Fotografije s posljednjeg ispraćaja starog morskog vuka obišle su cijeli svijet.

Radijske postaje diljem Hrvatske tih su dana puštale samo Oliverove pjesme. Zanimljivo, gotovo se niti jedna nije ponovila, što dovoljno govori o kakvom umjetniku je riječ. Na ovom ga svijetu više nema, ali dok se god budu slušale njegove pjesme, Oliver će biti među nama, piše Stori hr.

SOURCEBild.ba
Previous articlePromjena ploče nakon Schmidtovog lupanja šakom od sto: Izetbegović tvrdi da je za mir, Kavazović da nije podupirao Komšića
Next articleGradonačelnik Kordić čestitao Zrinjskom na europskom uspjehu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments