Naivac tražio kredit putem društvene mreže pa ostao bez novca

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem.

Umaška policija zaprimila je prijavu 32-godišnjaka koji je prevaren prilikom traženja kredita.

Naime, muškarac je putem društvene mreže pronašao stranicu na kojoj su se nudile pozajmice i krediti te je stupio u kontakt s nepoznatim osobama koje su mu obećale kredit od 60.000 kuna. Kako bi dobio kredit, 32-godišnjak je morao nekoliko puta uplatiti novac za potrebe troškova obrade i podizanja kredita, no nakon što je uplatio više tisuća kuna, nije dobio kredit, a ni povrat novca koji je uplatio.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem.

Policijska uprava istarska poziva građane da budu oprezni i da pripaze kome se obraćaju za financijsku pomoć, s kime sklapaju ugovore i pod kojim uvjetima.

Navedene brze pozajmice i krediti koji se oglašavaju naizgled mogu biti privlačni, pogotovo osobama koje su u financijskim problemima ili ne mogu podići kredit u ovlaštenim bankarskim institucijama, no korištenjem takvim usluga građani se vrlo brzo mogu naći u još većim problemima. Mogu postati žrtve prijevare pa se tako može dogoditi da osobe od kojih traže pozajmicu od njih traže prvo uplatu određenog novčanog iznosa za administrativne troškove, a nakon uplate, počinitelji pronalaze razne izlike ne bi li odgodili isplatu pozajmice. Isto tako, građani mogu postati i žrtve protupravne naplate pa tako počinitelji od njih mogu silom ili prijetnjom tražiti naplatu novca koji im je posuđen.


Kako bi izbjegli da postanu žrtve kaznenih djela, policija poziva građane na oprez te ih upozorava da ukoliko već moraju tražiti pozajmice novca izvan ovlaštenih bankarskih institucija, neka prvo provjere da li je tvrtka ili osoba koja se oglašava na popisu kreditnih posrednika Ministarstva financija.

SOURCEHina
Previous articleZa par dana odlična svirka: U Posušju koncert legendarnog hrvatskog benda
Next articleKanader gasio požar, pa uletio u jato galebova
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments