Nema otkazivanja zbog korone: Karte za Ultru se i dalje prodaju za 1200 kuna

Foto: Press

Organizatori festivala koji bi se trebali održati u Hrvatskoj narednih mjeseci i dalje se nadaju da ih pandemija koronavirusa neće zaustaviti.

Dok su organizatori INmusica pokleknuli i festival koji se trebao održati od 22. do 24 lipnja prebacili na 2021., organizatori Sea Stara u Umagu i dalje se nadaju najboljem. Taj bi se festival trebao održati 22. i 23. svibnja, a iz organizacije zasad poručuju da sve ide po prvotnom planu. S obzirom na to da je do festivala ostalo tri i pol tjedna, a u Hrvatskoj su i dalje zabranjena javna okupljanja osim u crkvama, pitanje je koliko će prvotni plan biti moguć, piše Index.hr.

“U Kini je s toplijim vremenom došlo do drastičnog pada broja novih slučajeva za 99 posto, a prema mišljenju epidemiologa, isto se očekuje i u Europi, kako bude rastao broj toplih i sunčanih dana, koji su ključni za zaustavljanje virusa. Zbog svega toga se očekuje da će se stanje u Hrvatskoj i Europi vratiti u normalu puno prije Sea Stara, tako da smo uvjereni da će umaški biser na spektakularan način označiti početak turističke sezone“, poručili su početkom ožujka, a toga se i dalje drže.

Otkazivanje zasad nije opcija ni za tvrtku MPG, organizatore festivala Ultra Europe koji bi se trebao održati od 10. do 12. srpnja. Izjave zasad ne daju, a na njihovoj stranici se kao i ranijih godina nalazi brojač sati i minuta do početka. Ili do apsolutno ničega, pokazat će vrijeme.

Trodnevna karta za Ultru košta 150 eura, odnosno 1200 kuna, a prodaja je u tijeku.


Na Ultri bi trebali nastupiti Afrojack, Armin Van Buuren, David Guetta, DJ Snake, Galantis, Marshmello, Pendulum Trinity, Richie Hawtin, Steve Aoki i drugi.

Kako će izgledati festivali ako se održe, nitko ne zna. Nije poznato ni koliko bi posjetitelja moglo biti ni koje bi epidemiološke mjere organizatori bili obvezni provoditi.

Ništa više ne zna ni Nacionalni stožer civilne zaštite RH.

“Mi u ovom trenutku ne možemo ni potvrditi ni opovrgnuti, to ovisi o epidemiološkoj situaciji, ali tko god nešto dugoročno želi planirati bolje je da ne planira tako nešto, ako je nešto kratkoročno, može se pričekati. Ja bih preporučio da se ne planira ako se nešto održava za šest mjeseci, nemoguće je znati”, rekao je Krunoslav Capak.

Bild.ba

Previous articleHrvatski sportaši skupa mole krunicu
Next articleMinistrica obrazovanja ZHŽ otkrila važne informacije o maturi