Neobična objava Vučića: Mile ide u Tursku…

Neobična objava Vučića: Mile ide u Tursku…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a fotografiju sa sastanka je podijelio na društvenim mrežama.

– Mile Dodik ide u Tursku na važan put, a ja u UAE i Bahrein. Razgovarali smo o značaju posjete, našim politikama, ali i još značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj – napisao je Vučić pored fotografije na Instagramu, prenose Nezavisne.com.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan će, prema ranijim najavma, 16. ožujka u Ankari potpisati Sporazum Savjeta ministara BiH i Vlade Turske o suradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima, kojim će biti obuhvaćen i projekt izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd.

Iz pres-službe predsjednika Srbije je nakon sastanka dvojice funkcionera priopćeno da je dogovoreno da Srbija intenzivira svoju podršku Republici Srpskoj.

Srbija će, na Dodikov zahtjev, posebnu i veliku podršku pružiti općinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, koje su dijelom stradale u posljednjim zemljotresima, a ta mjesta su od posebnog strateškog značaja za cjelokupan srpski narod, priopćeno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Kako je dalje navedeno, Vučić i Dodik su dogovorili učešće stručnjaka iz Republike Srpske u zajedničkom pisanju udžbenika iz srpskog jezika, povijesti i geografije za teritorije Republike Srbije i Republike Srpske.

Dodik se posebno zahvalio Srbiji na cjepivu koje je donirala Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Bild.ba