Obitelj se vraćala iz BiH pa izbačena iz aviona jer je dvogodišnji sin odbijao staviti masku

Obitelj Pandurević imala je neugodno iskustvo u avionu Lufthanse koji je letio iz Frankfurta na Majni, piše Fenix-magazin.

Kako prenosi Bild-Zeitung, tročlana obitelj Pandurević 15. rujna htjela je letjeti s aerodroma u Frankfurtu natrag kući u Dallas u SAD-u. No to nije uspjelo jer njihov dvogodišnji sin nije htio nositi masku za lice.

Ono što je u početku zvučalo kao šala brzo se pretvorilo u gorku stvarnost koja je završila napuštanjem zrakoplova.

Prije toga Aleksandar i Slavica Pandurević uzalud su pokušavali nagovoriti sina da stavi masku, ali bez uspjeha.

Na kraju je uniformirani muškarac ispratio obitelj iz aviona. “Bio sam šokiran, kao da sam pogođen metkom”, priznao je tata za Bild.


No, što je bio razlog uredbe?

U Njemačkoj djeca moraju nositi masku za lice od šeste godine. Međutim, zahtjevi američkog tijela za sigurnost prometa (TSA) zapravo propisuju da čak i mališani od dvije godine moraju nositi masku za vrijeme trajanja leta.

Posebno zanimljivo je da je obitelj Pandurević u BiH doputovala na odmor u srpnju. U to vrijeme sin nije morao nositi masku u avionu.

U međuvremenu su izjave dužnosnika Lufthanse i obitelji bile kontradiktorne. Dok su glasnogovornik i pilot tvrdili da je obitelj jednostavno odbila staviti masku sinu, Pandurevići se nisu složili.

Svjedok Jan H. (36) iz Hamburga sjedio je dva reda ispred obitelji, kazao je za Bild: „Roditelji su nježno pokušali djetetu staviti masku. Ali mali se borio i plakao. S moga gledišta, roditelji nisu mogli ništa učiniti. ”

Na kraju, obitelj Pandurević morala je čekati četiri sata na aerodromu i ponovno izvršiti rezervaciju. Potom je s United Airlinesom odletjela kući preko Washingtona i Chicaga. Umjesto planiranih dvanaest, putovanje je trajalo ukupno 36 sati.

Na tri uzastopna leta natrag, sin nije morao niti jednom nositi masku, javio je otac.

Bild.ba

Previous article“Dodikova” televizija “pustoši” federalne medije, novinarke masovno prelaze na TV Una
Next articleProsjak proglašen krivim jer je “išao od kuće do kuće i govorio da je gladan”, oduzeto mu 15 KM
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments