On i njegova obitelji praktično su jedini mještani u selu pored Kupresa, imaju oko 400 ovaca i cijelo selo na korištenje

Marijan ima dvanaestogodišnjeg sina Gabrijela koji je još prije četiri godine naučio voziti sve strojeve i kositi traktorom.

Selo Zvirnjača pripada općini Kupres a nalazi se između Tomislavgrada i općine Prozor – Rama u Bosni i Hercegovini.

U selu živi Marijan Jonjić sa suprugom i dvoje djece i stadom od 380 ovaca od kojih dobro živi. Selo je uglavnom napušteno, a mještani odselili u inozemstvo “trbuhom za kruhom”.

Kaže Marijan da su njemu ostavili cijelo selo na korištenje. Uglavnom koristi štale i livade s kojih ubire sijeno za ovce. Ima u selu još pet ili šest starijih bračnih parova i samotnjaka. To je sve.

Marijan ima dvanaestogodišnjeg sina Gabrijela koji je još prije četiri godine naučio voziti sve strojeve i kositi traktorom.

Pokazao nam je kako šiša ovce, vozi kamion, kosi livade. Nažalost, po svemu sudeći, BiH polako ostaje bez svojih građana. Hoće li ih zamijeniti kakvi stranci za sada je teško odgovoriti, prenosi Fenix-magazin.


SOURCEBild.ba
Previous articleBlizak čovjek ukrajinskog predsjednika je de facto priznao da je pad Lisičanska pitanje dana, ako ne i sata…
Next articleBiskup Palić uveo velike promjene u crkvi u Hercegovini, pogledajte neka od “kadrovskih rješenja”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments