Ovaj djed je apsolutni pobjednik dana, gledajte kako samo radi sklekove

Šefo Mujanović u 88. godini života danas je postao viralni hit na društvenim mrežama zahvaljujući video klipu njegovog susjeda Beriza Ajanovića, u kojem Šefo radi 18 sklekova za 30-ak sekundi.

Prilikom obilaska svojih imanja u zvorničkom naselju Samari Meho i Beriz Ajanović posjetili su najstarijeg stanovnika ovog mjesta Šefu Mujanovića, nakon popijene kave u ovom naselju, pala je i oklada o tome koliko Šefo može uraditi sklekova, a rezultat možete pogledati u video klipu koji je snimio Beriz dok se Meho “natječe” sa Šefom, piše “zvornicki.ba”.

Veselog i vedrog duha, Šefo je inspiracija svim ljudima ovog kraja, iako je blizu desetog desetljeća života ovom vitalnom starcu ništa nije teško ni mrsko.

Šefo ima više od dvadeset potomaka što vlastite djece, unučadi i praunučadi, razasuti su na tri kontinenta u nekoliko država, neki od njih su u Federaciji BiH i svi zovu Šefu da dođe živjeti kod njih kako bi lakše brinuli o njemu, ali Šefo to odbija uz opasku da je samo u Samarima slobodan da proživi ono što mu je od života ostalo.

U slobodno vrijeme se bavi i poljoprivredom za vlastite potrebe, kako kaže da mu ne bi voće propadalo i zemlja stajala besposlena, a ujedno jeo ono što je svojim rukama zasijao i ubrao. Mirovinu je zaradio prije rata, a sada mu je sasvim dovoljna za samostalan život u svom mjestu i kako ne bi zavisio od drugih. Na pitanje šta je radio u životu pa je tako vitalan, Šefo ima jednostavan odgovor koji glasi “Radio sam sve” uz iskreni smijeh.


Bild.ba

Previous articleHrvatska vlada izdvaja preko 20 milijuna kuna za pomoć Hrvatima u BiH
Next articleHrvatska: Bonske ovlasti su relikt prošlosti, provesti dogovor Čović – Izetbegović