Pogledajte za što je sve dobar gin-tonic

Navodno pomaže i kod mršavljenja.

U kombinaciji s tonikom i raznim začinima, gin je osvojio mnoge i postao omiljeno alkoholno piće, a nakon saznanja ovih nekoliko činjenica mogao bi postati još popularniji. Navodno je dobar za zdravlje.

Naravno, to ne znači da se trebate utapati u njemu i početi ga piti svakodnevno već samo da ne trebate imati grižnju savjest ako se počastite kojom čašicom za vikend, prenosi Večernji.ba.

Englezi su davno došli na ideju da uzmu bobice biljke borovice iz Perua i pretvore ih u prah koji će štititi vojnike od malarije! Nazvali su ovaj lijek quinine, a vojnici su ga konzumirali svakodnevno, ali imali su jedan problem – bio je groznog okusa.

Jako gorak tjerao je na povraćanje, a nisu mogli pomoći ni voda ni šećer. Tako je netko došao na ideju da se isproba u kombinaciji s tonikom, vojnici su se oduševili okusom i tako je, ukratko, nastalo ovo piće.


Malarija

Naravno, nije zamjena za pravi lijek od malarije, ali može smanjiti rizik od oboljenja, pa ga možete konzumirati u normalnim količinama ako putujete u zemlju gdje postoji opasnost od iste.

adutost i koža Borovica ima diuretičko djelovanje – povećava tekućinu koja je potrebna da bi se hrana u vašem želucu probavila, pa vas tako može riješiti osjećaja nadutosti i plinova.

Osim u tom slučaju, ova biljka je prepuna antioksidansa koji smanjuju bore i daju zdrav izgled koži.

Jače kosti

Vaše kosti također imaju neke benefite od konzumacije gina. Kako tvrde stručnjaci, odličan je u borbi protiv artritisa.

Pokušajte popiti malo džina ako vas bole zglobovi ili patite od artritisa – ublažava bol i upalu u zglobovima.

Mršavljenje

Znamo svi da je alkohol inače najveći neprijatelj u dijeti, ali gin sam po sebi ima najmanje kalorija od svih alkoholnih pića – jedna čaša sadrži oko 110, dok pivo ima 180, a vino 160 kalorija.

Ipak, pazite na količinu koju ćete unijeti, pogotovo ako ga miješate sa sokovima koji su puni šećera, prenosi blackdoctor.org.

Bild.ba

Previous articlePreko 1000 novih u Hrvatskoj, 17 preminulih
Next articleOxford: Cjepiva štite od smrtonosnog brazilskog soja