Pojavila se ukrajinska verzija pjesme Čavoglave. Glazba potpuno ista, tekst su djelomično izmijenili

Ovo nije prvi puta da se ukrajinski vojnici bodre najpopularnijom hrvatskom jurišnicom.

Screenshot: YouTube

Na ukrajinskom radiju ROKS sa sjedištem u Kijevu u eteru je premijerno puštena pjesma Солдати з України (Ukrajinski vojnici) koja je prepjev pjesme Bojna Čavoglave, hrvatskog glazbenika i dragovoljca Domovinskog rata, Marka Perkovića Thompsona.

Na ovu ideju došao je ukrajinski branitelj Daniel, pripadnik 206. bataljuna, koji je sa svojim suborcima pjesmu prilagodio trenutnim okolnostima – obrani Ukrajine od ruske invazije. Prije nego je puštena u eteru radiopostaje, voditelj je napomenuo kako se radi o izvornoj pjesmi Thompsona koji je svoju zemlju branio tijekom velikosrpske i JNA agresije 1991. godine.

No, ovo nije prvi puta da se ukrajinski vojnici bodre najpopularnijom hrvatskom jurišnicom. “Bojna Čavoglave” Ukrajinom se orila još 2015. godine kada je prepjev na akustičnoj gitari, a spot montiran od snimki sukoba ukrajinskih snaga sigurnosti s proruskim separatistima. Ova ukrajinska verzija nazvana je “Mi najjači”, a te je godine doslovno “eksplodirala” u tamošnjoj javnosti, piše dnevno.hr.

SOURCEBild.ba
Previous articleNa fejsu najavljen vikend – bojkot benzinskih: Cijena nafte pada, a kod nas gorivo poskupljuje
Next articlePredsjednik: Optužuju me da komadam BiH. Evo, nastavljam to činiti zalaganjem da uđe u EU
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments