Policija istražuje glasine o namjernom širenju zaraze među učenicima

Policija u sjevernoj Švedskoj istražuje glasine da su učenici u srednjoj školi u sjevernom švedskom gradu aktivno pokušali da se zaraze koronavirusom kako bi ga proslijedili na druge i postali imuni da mogu organizirati zabave.

Policijski istražitelj Niklas Stjernlof, iz grada Otersunda, petstotinjak kilometara sjeveroistočno od Stockholma, izjavio je emiteru programa SVT da trenutno nitko nije osumnjičen.

Monica Sandstrom, zdravstvena dužnosnica gimnazije Jamtlands u Ostersundu izjavila je za SVT da je školska uprava voljna da pomaže policiji u njenoj istrazi.

Sudeći po  Sandstrom, neki učenici bili su zasićeni održavanjem fizičke distance i pokušali su se „domoći antitijela“ kako bo mogli „partijati do ljeta“. Smatra se, međutim, da je sve to samo šala, prenosi AP.

Bild.baKomentari

Next Post

U mostarskoj covid-bolnici tijekom vikenda preminulo devet osoba, ukupno 134 u ovom mjesecu

Pon stu 30 , 2020
Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) izvijestio je kako je u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom vikenda preminulo devet osoba.