Poštar Ante na bolovanju igrao nogomet i postavljao knauf pa dobio otkaz. Žalio se na sudu

Sud je u petak zaključio kako je poštar opravdano bio na bolovanju, ali da je opravdan i otkaz. 

Poštar Ante (51) dobio je u siječnju pretprošle godine otkaz nakon što je Hrvatska pošta utvrdila da je za vrijeme dugotrajnog bolovanja nastupio na malonogometnom turniru te se bavio građevinskim radovima, piše Danica.

 

Nakon otkaza Ante je podnio tužbu protiv Pošte te je tražio da ga vrate na posao. Pošta tvrdi da je Ante zbog tegoba s rukom i nogom na bolovanju bio gotovo dvije godine.

Tijekom bolovanja obavljao je razne vrste poslova na unutrašnjem uređenju objekata. Poštarov nadređeni rekao da je Ante postavljao knauf i bavio se građevinskim radovima te je tako i ozlijedio ruku.

– Za vrijeme bolovanja obavljao je razne vrste poslova na unutrašnjem uređenju objekata te je i na ovaj način zlorabio bolovanje. Stoga je zloupotrijebio bolovanje, čime je počinio tešku povredu obveze iz radnog odnosa – navode iz HP-a.


Poštara su snimili i kako igra na nogometnom dvoranskom turniru, ali Radničko vijeće HP-a odbilo je dati suglasnost za otkaz smatrajući kako snimka s nogometnog dvoranskog turnira nije nikakav dokaz, piše Danica.

Također su poručili kako taj nastup na turniru treba sagledati u širem kontekstu s obzirom na to da poštar ima teško bolesno dijete te mu je potrebna socijalizacija.

– Tražili smo kontrolu bolovanja u veljači 2020. te mu je temeljem toga zatvoreno bolovanje po toj osnovi, a slijedećeg dana je otvorio bolovanje po drugoj osnovi zbog psihičkih problema – navode iz Pošte.

 

Sud je u petak zaključio kako je poštar opravdano bio na bolovanju, ali da je opravdan i otkaz.

 

– Zbog zdravstvenog stanja nije bio u mogućnosti obavljati poslove poštara, a u isto vrijeme igra nogomet na malonogometnom turniru, iako je u to vrijeme bio privremeno nesposoban za rad i zbog upalne bolesti zglobova lijevog gležnja i zdjeličnog područja, čija obrada nije dovršena. Iako je igranje nogometa moglo pogoršati, odnosno nepovoljno utjecati na upalnu bolest zglobova i zdjeličnog područja, to je tužitelj poduzimao aktivnosti koje su protivne svrsi bolovanja i brizi radnika za vlastito zdravlje – navodi Sud.

 

Presuda kojom je odbijen poštarov zahtjev da ga se vrati na posao nepravomoćna je i na nju se može žaliti u zakonom propisanom roku od 15 dana.

SOURCEBild.ba
Previous articleU Sarajevu osvanuli plakati: Nikšića, Konakovića i Fortu uspoređuju s Fikretom Abdićem
Next articleOvo je strašno i za pročitati, a kako li je tek živjeti u njima: Tri grada iz BiH na popisu najskupljih gradova za život u Europi
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments