R’bonney Gabriel: znači li vam išta to ime? Okej, ni nama do nedavno, ali to vam je nova najljepša žena na svijetu

R'Bonney Gabriel ušla je u povijest u prosincu 2021. kao prva Amerikanka filipinskog podrijetla koja je osvojila titulu Miss Texas USA.

R'Bonney Gabriel
R'Bonney Gabriel

Amerikanka R‘Bonney Gabriel nova je Miss Universe. Prvom pratiljom okrunjena je Amanda Dudamel iz Venezuele, a druga pratilja je Andreína Martínez iz Dominikanske Republike.

R’Bonney Gabriel rođena je u Houstonu 1994. godine.

R’Bonney Gabriel ušla je u povijest u prosincu 2021. kao prva Amerikanka filipinskog podrijetla koja je osvojila titulu Miss Texas USA.

“Moj se tata preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i s oko 20 dolara u džepu. Htio je sam sebi utrti put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Beaumonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka”, rekla je lokalnoj podružnici ABC-ja KTRK-TV u listopadu 2022.

Gabriel je modna dizajnerica, model i instruktorica šivanja. Stekla je diplomu prvostupnika modnog dizajna na Sveučilištu North Texas.


Nova Miss Universe je također izvršna direktorica vlastite održive linije odjeće. Prema njezinoj službenoj biografiji, njezina je “misija da žene i mlade djevojke vide sebe u njoj i osjećaju se nadahnuto da osvoje svoje ciljeve tako što će priznati ono što jesu.”

Hrvatska predstavnica Arijana Podgajski nije ušla u prvih 16.

SOURCEBild.ba
Previous articleHororska prometna nesreća na autocesti u Hrvatskoj, poginuo 51-godišnji muškarac iz BiH, više vozila sudjelovalo, ima ozlijeđenih
Next articleOdlična paralela hrvatskog povjesničara: Dodik crpi inspiraciju iz srpske mitologije, od bošnjačke elite mogu se čuti i puno veće gluposti
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments