Rođena beba s antitijelima na koronavirus

Izvor: Zimo

Liječnici iz Singapura objavili su kako je jedna njihova pacijentica rodila zdravo dijete koje od samog rođenja ima antitijela protiv COVID-a.

Kako prenosi Reuters, žena iz Singapura oboljela je od bolesti COVID-19 u ožujku, kad je bila trudna, a rodila je u studenom. Ni majka ni dijete nisu u tom trenutku bili zaraženi koronavirusom, ali su liječnici otkrili da dijete već u sebi ima antitijela koja ga štite.

Liječnici vjeruju da sam mu tijekom trudnoće prenijela svoja antitijela protiv COVID-19, rekla je Celine Ng-Chang singapurskom Strait Timesu, javlja Zimo.

Do sad nije bilo zabilježeno da je dijete rođeno tijekom pandemije imalo antitijela protiv COVID-19. Iz Svjetske zdravstvene organizacije upozoravaju kako još uvijek nema dovoljno dokaza o tome može li majka tijekom trudnoće prenijeti virus na dijete.

Do sad nije pronađeno tragova virusa u majčinom mlijeku ili plodnoj vodi. Ono što će biti veoma važno utvrditi je, koliko dugo ta antitijela ostaju u tijelu u količini u kojoj mogu štititi dijete od bolesti, ali i kako je uopće došlo do prijenosa.

Za sad liječnici iz Kine tvrde kako se razina antitijela protiv bolesti COVID-19, koja su utvrđena kod novorođenčadi, brzo smanjuje, ali ne i koliko brzo, odnosno u kojem roku nestaju.

Bild.baKomentari

Next Post

Policija pretražila kuću Maradoninog liječnika

Ned stu 29 , 2020
Jedan od najboljih nogometaša na svijetu svih vremena je preminuo od srčanog udara u svom domu kod Buenos Airesa gdje se oporavljao od operacije mozga 3. studenoga.