Strahovit uzlet prodaje Tesle u Hrvatskoj, skok prodaje luksuznih automobila

Najprodavaniji model ove godine je Škoda Octavia s 1588 prodanih primjeraka, a slijedi ju Dacia Duster s 1330 i Opel Crossland na trećem mjestu s 1236 prodanih primjeraka

Iako hrvatsko tržište novih automobila muku muči još od prve krize u ovom mileniju, prodaja luksuznih automobila ne jenjava. Naprotiv.

Rujan u znaku Tesle, prodan i po jedan Aston Martin, Ferrari i Maserati!

U rujnu je prodano 3397 novih vozila, uz rast od 22.5 posto pri usporedbi s lanjskim rujnom, podaci su Promocije plus. Rast je nominalno značajan, ali i dalje se radi o osjetno manjoj prodaji od one koja bi bila prikladna za tržište veličine hrvatskog.

 

 

U rujnu je najprodavanija marka bio Volkswagen, a slijedili su Škoda i Renault. Međutim, ono što u oči upada je vrhunski rezultat Tesle s čak 109 prodanih primjeraka. Dovoljno je reći da su u cijeloj godini prodane 154 Tesle. I ne samo to, Tesla Model 3 je stigao i na ljestvicu najprodavanijih modela sa 79 prodanih primjeraka.


U rujnu su njemački premiumi ostvarili prodaju koja se vrti na razini od stotinjak primjeraka. Prodano je i 29 Porschea, po jedan Ferrari, Maserati i Aston Martin te tri Lexusa.

Najtraženiji model u rujnu bila je Škoda Octavia kojih je prodano 232, slijedi Opel Crossland s prodajom od 107 vozila. Toyote Yaris platilo je 98 kupaca, Renault Clio njih 97, a Dacije Duster i Hyundaija Tucson po 96.

 

 

SOURCEIndex.hr
Previous articleSlovenci redefinirali pojam braka, evo što to znači
Next articleDonosimo: Ovo je sedam čelnih ljudi HDZ-a BiH, evo kako su prošli na izborima
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments