Tipa zaustavili na njemačkoj granici: Mislio je da šogoru u Hrvatskoj nosi bezazleni poklon, no grdno se prevario

“Na pitanje nosi li nešto protuzakonito, odgovorio je "ne" te spremno otvorio prtljažnik”, javlja policija.

Jedan Nizozemac je u prtljažniku vozila imao ono za što je vjerovao da je bezopasna zračna puška kada ga je granična policija provjerila. No policija nije s njim dijelila mišljenje o bezazlenosti oružja, piše Fenix magazin.

U petak, u ranim jutarnjim satima, u okrugu Berchtesgadener Land ( Bavarska) patrola je provjerila Audi nizozemske registracije. U vozilu se na putu za Hrvatsku nalazio 26-godišnjak. Kako je naveo, tamo je želio posjetiti svog šogora.

“Na pitanje nosi li nešto protuzakonito, odgovorio je “ne” te spremno otvorio prtljažnik”, javlja policija.

Unutra je bila crna torba u kojoj je bila puška duga oko 120 centimetara. Mladić je rekao da je riječ samo o “bezopasnoj” zračnoj puški koju je htio odnijeti svom šogoru. Međutim, pomnije ispitivanje pokazalo je da zračna puška visokih performansi, koja može biti vrlo opasna ili, u najgorem slučaju, smrtonosna, nije imala nikakve oznake.

Muškarac je morao otići poći s policijom kako bi službenici ponovno temeljito pregledali vozilo. Policajci su ispod suvozačevog sjedala pronašli plastičnu vrećicu s malom količinom marihuane.


Nakon obrade samostalni vodoinstalater je mogao nastaviti svoj put – naravno bez oružja i droge. Nizozemca sada čeka kazneni postupak za kaznena djela iz Zakona o oružju i opojnim drogama.

SOURCEBild.ba
Previous articleČović najavio kraj pregovora o Izbornom zakonu za deset dana
Next articlePlenković se čudom čudi: To nije normalno, to ima samo u BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments