Trump dobio najviše priznanje u taekwondu – crni pojas deveti dan

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump dobio je jučer počasni crni pojas deveti dan u taekwondou, iako se nikada u životu nije bavio tim sportom.

Bivšem predsjedniku certifikat o crnom pojasu devetog dana, što je najviše priznanje u ovom sportu, uručio je predsjednik južnokorejskog taekwondo saveza Lee Dong-sup u Trumpovoj kući u Mar-a-largu na Floridi.

“Čast mi je dobiti certifikat za počasni deveti dan i mislim da je taekwondo veličanstvena borilačka vještina za samoobranu”, kazao je Trump nakon primanja ovog priznanja.

Predsjednik južnokorejskog taekwondo saveza nije pojasnio koji je razlog dodjele crnog pojasa Trumpu, no rekao je da dodjela ovog priznanja “nije povezana ni s kakvim političkim pitanjima”.

Dodjela ovog certifikata Trumpu znači da on sada ima isti rang kao ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je 2013. godine također dobio počasni deveti dan. Predsjednik Putin također nije nikad vježbao taekwondo.

U komentarima na društvenim mrežama mnogi majstori ove borilačke vještine osudili su ovaj potez s obzirom na to da se za dostizanje ovog raga mora vježbati godinama, pa čak i desetljećima.


SOURCEBild.ba
Previous articleMladiću probili lubanju, otac optužuje policiju
Next articlePoznati su vjerojatni uzroci tragedije, poginulo je 12 djece
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments