Tužna priča lovkinje iz Potjere: Umro joj otac, dobila je otkaz i živi od naknade za nezaposlene

Izvor: 24 sata

Foto: RTS

U srpskoj verziji ‘Potjere’ veliku pažnju privlači lovkinja Milica Jokanović, koju su tamošnji mediji prozvali ‘Princezom od znanja’. Ona je diplomirana pravnica, a u lipnju je izgubila posao u jednoj državnoj ustanovi te sada živi od naknade za nezaposlene i honorara za Potjeru. 

– Bilo mi je jako teško kad su mi rekli da sam tehnološki višak, ali teška su vremena, takve stvari se događaju svuda oko nas. Vjerujem da će doći sretniji dani i da u budućnosti za mene postoje brojne prilike za dokazivanje – rekla je za Kurir.

A evo kako obitelj doživljava njezinu nezaposlenost.

– Otac je umro prije sedam godina, majci i meni je mnogo teško. Otac je bio jedan od najobrazovanijih ljudi koje sam srela u životu. Bio je profesor povijesti i autor tri objavljene i jedne neobjavljene knjige o privrednoj povijesti, za koju majka i ja posthumno tražimo izdavača. Majka mi je velika podrška, i u kvizu i u osobnom životu – otkrila je.

Milica dolazi iz Zenice, a ‘pohvalila’ se kako je naučila čitati i pisati s tri godine.

– Ali sam ipak samo jedna obična djevojka. Kada sam imala tri godine, televizor je bio uključen i zagrebačka voditeljica je čitala slova u prvoj igri kviza ‘Brojke i slova’. Sama sam počela čitati tek poredana slova prije nego što ih je voditeljica izgovorila jer sam zaključila o kojim se slovima točno radi. Otac i majka nisu mogli vjerovati. Naučila sam čitati potpuno sama. I to je bio početak svega – ispričala je.

Kaže da je važno brinuti se o sebi.

– Trudim se što više plivati i džogirati, i redovno imam fitnes treninge u kućnim uvjetima. Zdravo se hranim i volim spremati voćni smoothie ili neki vitaminski koktel. Ipak, imam jedan porok: ne mogu odoljeti torti od malina – zaključila je.

Bild.baKomentari

Next Post

Imunitet na koronavirus ipak traje dulje nego što se mislilo

Pon stu 30 , 2020
Novo istraživanje sugerira da oporavljeni pacijenti s koronavirusom vjerojatno imaju imunitet koje traje najmanje osam mjeseci. Ova se studija oslanja na više od protutijela; uključuje i bijele krvne stanice poznate kao T- stanice i B -stanice koje imaju impresivne moći prisjećanja.