U Stuttgartu osvanuo novi prometni znak, znate li što označava?

Kazna za nepridržavanje propisa je 70 eura.

Vozači u Njemačkoj će se morati priviknuti na još jedan prometni znak. Naime, njemački SWR piše da je u Stuttgartu osvanuo novi prometni znak koji se odnosi na sigurnost biciklista i motociklista u prometu.

Znak označava zabranu pretjecanja biciklista i motociklista. Zasad se može vidjeti na križanju ulica Böblinger Straße i Kaltentaler. To mjesto je poznato mnogim sudionicima u prometu tog grada jer zahtijeva poseban oprez. Naime, biciklističke i automobilske staze na ovoj su dionici odvojene isprekidanom linijom.

image

To ne omogućuje uvijek slobodan prolaz automobila jer je nemoguće ostvariti minimalno jedan i pol metar bočnog razmaka pri pretjecanju, koliko je propisao zakonom. Kazna za nepridržavanje propisa je 70 eura. “Budući da vozači krivo procjenjuju situaciju, zabrana pretjecanja bicikala i motocikala sada se ilustrira novim prometnim znakom”, poručile su gradske vlasti za SWR.

Inače, ovaj znak se još od travnja 2021. godine može vidjeti i u Mainzu.

SOURCEBild.ba
Previous articleMinistarstvo obrane se oglasilo o događajima u Bužimu, diplomatski su odgovorili na upit
Next articleSastali se hrvatski i ruski šef diplomacije, govorili su o Hrvatima u BiH: “I Rusija vidi očiglednu diskriminaciju…”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments