Upoznajte Mariju, najmlađu pilotkinju u povijesti bh. zrakoplovstva

Da sreća prati samo hrabre dokazala je sa svojih 50 sati leta koji su već iza nje

Marija Nović, sedamnaestogodišnja djevojka iz Dervente, ponosna je nositeljica titule najmlađeg pilota u povijest generalne avijacije u Bosni i Hercegovini, pišu Nezavisne.com.

Kada je s 14 godina glasno izgovorila da nebo vidi kao svoju slobodu, a da joj je želja da svoje obrazovanje nastavi na Zrakoplovnoj akademiji u Beogradu, prema njenim riječima, okolina je to dočekala s nevjericom, pa čak i sumnjom.

Nije čest slučaj da se mlada djevojka odluči na ovakav korak, ali uz jaku volju i nepokolebljivu želju za letom kroz oblake, te primjerom Ivane Milojević, prve ženske pilotkinje u srpskoj civilnoj avijaciji kojeg slijedi, Nović je dokazala da prepreke za nju ne postoje, a stereotipi su samo iluzije za nedovoljno hrabre.

Da sreća prati samo hrabre dokazala je sa svojih 50 sati leta koji su već iza nje, a u narednoj godini Marijini ciljevi su da provede bar još 150 sati na nebu.

“Ova ‘titula’ svakako nije bila moj cilj niti motiv, jednostavno se dogodila. Vjerojatno zato što se trudim da idem prema svom cilju školovanja, tako da paralelno sa školom idem i na ostale obuke.


Više o Marijinom poslu i reakcijama okruženja pročitajte na poveznici.

SOURCEBild.ba
Previous articleMađarski premijer kaže da ima plan u slučaju rusko-ukrajinskog sukoba
Next articleEvo mjesta na kojem se dogodio navodni susret manekenke i muškarca koji je “isti kao Matej”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments