WhatsApp u problemu, a evo i zbog čega je došlo do tog

WhatsApp u problemu, a evo i zbog čega je došlo do tog

Zbog vrlo loše objašnjenog ažuriranja uvjeta korištenja, milijuni korisnika aplikacije WhatsApp napustili su tu platformu i prešli na alternative poput Signala i Telegrama.

Napuštanje platforme bilo je toliko veliko da je WhatsApp morao odgoditi implementaciju novih uvjeta, koji su bili zakazani za 8. veljače, za 15. svibanj, a kako bi se korisnicima objasnile promjene koje se unose, piše britanski Guardian.

Tijekom prva tri tjedna siječnja, platforma za razmjenu poruka Signal dobila je 7,5 milijuna novih korisnika širom svijeta, a Telegram 25, dok je WhatsApp 12. siječnja pao s osmog na 23. mjesto najviše preuzetih aplikacija u Velikoj Britaniji.

S druge strane, Signal 6. siječnja nije bio ni među prvih 1.000 najpreuzimanijih aplikacija, da bi 9. siječnja dospio na 1. mjesto.

Ravnateljica javnih politika WhatsAppa za Europu, Bliski istok i Afriku Niam Svini rekla je odboru za unutarnje poslove da vjeruje da je egzodus povezan s ažuriranjem uvjeta usluge kompanije.

Kako je objasnila, ažuriranje je trebalo omogućiti novu skupinu alata oko poslovnih poruka i pružanje veće transparentnosti oko postojećih politika privatnosti.

“Želimo da bude jasno da ažuriranje neće utjecati na privatnost poruka s prijateljima i obitelji ni na koji način”, priopćila je kompanija WhatsApp.

Bild.ba