Wow, kakav vrh! Hrvatska je najtraženija destinacija Europe, pokazalo istraživanje

Za razliku od Italije i Španjolske, koje su bile vrlo stroge prema otvaranju nakon pandemije, Hrvatska je od 3. svibnja ukinula gotovo sva ograničenja za putovanja, pišu.

Hrvatska je najtraženija destinacija u cijeloj Europi, pokazuju najnoviji podaci istraživačke grupe za iznajmljivanje nekretnina za odmor (AirDNA). Hrvatska je turistička destinacija s bogatom poviješću, mnogi posjetitelji iz cijelog svijeta dolaze posjetiti njezinu jadransku obalu, koja je ispunjena čistim plažama, i prošetati gradove njezinih bezbrojnih slikovitih lokacija, piše portal SchengenVisaInfo.

Osim toga, Hrvatska je najbolja zemlja Europe s rastom noćenja od 132 posto u odnosu na prošlu godinu. Tako je iza sebe ostavila tradicionalne mediteranske konkurente, Italiji i Španjolskoj, piše taj portal. Za razliku od Italije i Španjolske, koje su bile vrlo oštre prema otvaranju nakon pandemije, Hrvatska je od 3. svibnja ukinula gotovo sva ograničenja za putovanja, pišu.

AirDNA: Turizam se potpuno oporavio

Najnoviji AirDNA-ov mjesečni pregled tržišta pokazuje da Hrvatska nadmašuje svaku drugu europsku destinaciju u trendovima rezervacija smještaja. Međutim, Hrvatska nije jedina koja je u posljednje vrijeme zabilježila značajan porast rezervacija smještaja. Na drugom mjestu je Norveška s rastom noćenja od 117 posto, a slijedi Mađarska s 97 posto. Što se Europe tiče, u 2022. godini zabilježeno je ukupno 7,2 posto više noćenja u odnosu na 2019. godinu.

S tim u vezi, AirDNA je istaknula da se “industrija turizma potpuno oporavila” s brojkama dolazaka koje premašuju godinu prije pandemije. Kao rezultat toga, lipanj je deveti uzastopni mjesec u kojem se stopa iskorištenosti smještaja povećala, dosegnuvši 58,2 posto.

AirDNA je internetski alat koji prati promjene u trendovima rezervacije smještaja diljem svijeta uzimajući podatke o tome s poznatim Airbnb-om.


SOURCEbild.ba
Previous articleDinamo doznao moguće suparnike za play-off Lige Prvaka i Europske Lige
Next articlePosuške igre bez granica – sva očekivanja organizatora nadmašena
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments