Znate li što znači ime Majinog sina?

Znate li što znači ime Majinog sina?

Neki su uvjereni da je ime dobio po glumcu Orlandu Bloomu, dok su drugi teoretizirali kako je dobio ime po liku iz crtiča Winx.

Maja je ipak ubrzo otkrila zašto se odlučila upravo za to ime, jer več je ranije najavila kako ju hrvatska imena ne zanimaju.

Pjevačica Maja Šuput (41) i suprug Nenad Tatarinov (37) nedavno su postali roditelji malenog dječaka. Prije nego što je Maja rodila kazala je da maleni neće imati domaće tradicionalno ime, a preko vikenda je otkrila da se maleni zove Bloom.

Od tada ne prestaju nagađanja oko toga što ime znači i zašto ga je Mja izabrala. Neki su uvjereni da je ime dobio po glumcu Orlandu Bloomu, dok su drugi teoretizirali kako je dobio ime po liku iz crtiča Winx. Maja je ipak ubrzo otkrila zašto se odlučila upravo za to ime, jer več je ranije najavila kako ju hrvatska imena ne zanimaju, prenosi Večernji.

“Ono što je svima, namjerno ili ne, promaknulo jest tumačenje Cambridgeovog rječnika u kojem, između ostalog, stoji i to da riječ bloom označava zdravlje, energiju i naočitost te stranice Names.org koja kaže da ime Bloom znači ‘Zlatno Srce’ (‘Heart of Gold’), ‘Zmajev Plamen’ (‘Dragon Flame’). U svojem ga je imenu nosila i Heba, kći boga Zeusa i njegove žene Here, koju su nazivali boginjom mladosti, a riječ bi se mogla protumačiti i kao ‘ustajanje’. I na kraju treba dodati i to da riječ bloom osim cvijeća, označava i čelik”, otkrila je pjevačica na Instagram storyju.

Bild.ba