Vučičev večerašnji govor podsjetio je na prijeratne početkom devedesetih: “Neće se ponoviti Jasenovac…”

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je večeras u Beogradu na središnjoj manifestaciji posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i zastave da se Srbi nikada i nikome više neće ispričavati za trobojku.

“Nosit ćemo je ponosno od Australije do Јužne Amerike, da nosimo srpsko ime i prezime.

Hvala našim precima, junacima Kolubare, Cera, Soluna….Sloboda Srbije i srpskog naroda nije imalo cijenu, ginuli su barjaktari, ali su zastave preživjele. Upravo zbog njih obilježavamo današnji praznik, možda i najvažniji, tko smo, odakle smo i gdje idemo”, rekao je Vučić i dodao, uz poklič vojvode Mišića: Braćo, ne stajte do Srbije!

Robovi su uvijek isti, nastavio je Vučić, jer su porobljeni, a slobodni ljudi su različiti, upravo zato što su slobodni.

“Naši neprijatelji kažu da smo izmislili našu povijest jer smo se dodvoravali drugima. Tolike žrtve smo podnijeli da ugledamo svjetlo slobode. Zaboravljajući na svoju slavnu povijest  i naše vođe, vladike, kneževe, junake i narod. I večeras očekuju da im se ispričavamo. Nećemo više”, izjavio je Vučić.

Vučić je uputio poruku i onima koji su prijetili Srbiji proteklih dana.

“Svom snagom voditi Srbiju da bude još jača i snažnija, da pomogne Republici Srpskoj, našem narodu u Crnoj Gori i na svakom mjestu u svijetu, da se nikada ne ponove ni Јasenovac, ni Јadovno, ni Prebilovac, ni Oluja, ni pogromi. To je naš zavjet, a mi ćemo poštovati vaše zastave”, izjavio je Vučić.

Bild.ba

Previous articleŠirokobriježanin prevalio 104 ljeta: Oštrina uma ga ne izdaje, pričao je o zbivanjima na Križnom putu
Next articleSchmidt donio odluku zbog koje Komšića i Izetbegovića više nećemo gledati u Predsjedništvu BiH?
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments