Za Fadila i SDA pravila ne vrijede

Sinoć je u Gradačcu održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA), a ovaj događaj pratilo je kršenje epidemioloških mjera koje su na snazi u Federaciji BiH zbog pandemije koronavirusa.

Naime, u restoranu Kondor sinoć je u Gradačcu održan predizborni skup Gradskog odbora SDA čime je službeno i počela predizborna kampanja.

Tom prilikom, uz kršenje epidemioloških mjera predstavljeni su kandidati ove stranke za Gradsko vijeće Gradačca, kao i zajednički kandidat za gradonačelnika Mustafa Šakić koji trenutno obnaša funkciju županijskog ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U unutrašnjosti gradačačkog ugostiteljskog objekta večeras se okupilo puno više od 50 osoba, koliko je dozvoljeno, ali kršenje mjera nije se na tome završilo, s obzirom na to da su sudionici skupa sjedili bez propisane distance, a kod pojedinih nije izostalo ni izbjegavanje korištenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.

Večerašnjem skupu također su prisustvovali i premijer Federacije BiH Fadil Novalić te član ove stranke i Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić.

Prema ranijoj odluci Federalnog kriznog stožera, a koju je usvojio i županijski krizni stožer Ministarstva zdravstva u Tuzli, u zatvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do 50 osoba, a na otvorenom do njih 100 uz obavezno pridržavanje mjere fizičke distance. U zatvorenom prostoru obavezno je korištenje zaštitne maske, dok na otvorenom ona ne mora biti korištena, ako je osigurana fizička distanca.

Vrijedi podsjetiti da je jučer u našoj zemlji, nažalost registriran rekordan broj novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom i to 621 slučaj. U Tuzlanskoj županiji je zabilježeno novih 39 pozitivnih, a u Gradačcu šest te je ovaj grad na drugom mjestu po dnevnom presjeku novootkrivenih nakon Tuzle koja je brojala 18 slučajeva.

Bild.baKomentari

Next Post

U Parizu odrubljena glava profesoru, napadač ubijen

Sub lis 17 , 2020
Ubojstvo je napad na francusku naciju, rekao je ministar prosvjete Jean-Michel Blanquer na Twitteru. “Naše jedinstvo i naša odlučnost jedini su odgovor na strahotu islamističkog terorizma”, napisao je. Francuski profesor koji je učenicima nedavno pokazivao karikature proroka Muhameda ubijen je u petak u okolici Pariza, a njegova napadača koji mu […]