Zaposlenici engleske kraljice prosvjeduju zbog njene nove odluke

Kraljica Elizabeta navodno se razbjesnila kada je saznala da njeni zaposlenici prosvjeduju protiv njenog plana da ih tijekom Božića zadrži na dvoru kako bi smanjila rizik od zaraze koronavirusom.

20-ak zaposlenika pobunilo se jer im kraljica želi onemogućiti da blagdane provedu s obitelji te ih umjesto toga želi zadržati u Norfolku kako bi služili njoj, princu Philipu i ostalim članovima kraljevske obitelji.

Čistači, sobari, kuhari i ostala posluga ne žele biti izolirani od svojih najmilijih, i to čak četiri tjedna, a sve s ciljem da se zaštititi zdravlje 94-godišnje kraljice koja se boji zaraze koronavirusom.

Kraljica je bijesna, ali radnici ne odustaju. Žele joj biti odani, ali smatraju da se od njih previše zahtijeva”, rekao je izvor za The Sun.

Nakon što obavi sve dužnosti u Buckinghamskoj palači, kraljica blagdane obično provodi u Sandringhamu, ali zbog novonastale situacije, mogla bi Božić provesti u dvorcu Windsor – i to prvi put u 33 godine.

Kraljevski glasnogovornik rekao je da kraljica namjerava smanjiti broj angažmana u Buckinghamskoj palači uoči Božića.

No, mogla bi biti prisiljena donijeti tešku odluku o tome koga pozvati na božićnu večeru ako trenutna ograničenja ostanu na snazi do prosinca.

Bild.baKomentari

Next Post

Afera Janaf: Nakon Jelisaveca, krivnju priznali Gašparac i Maras

Sri ruj 30 , 2020
Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je na priznanje krivnje spremno još petero osumnjičenika iz afere Janaf.