“Zašto ste u Daytonu pisali Ustav na koji će pristati Srbi i Hrvati, a zatim ga mijenjali samo da budu zadovoljni Bošnjaci?”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da se SDA neće oporaviti u bošnjačkom političkom tijelu čak i ako Bakir Izetbegović od jutra do mraka nastavi napadati Dodika, jer je i Bošnjacima jasno da on ide u lov na vještice dok se u SDA odvija egzodus kadra, a BiH puca po šavovima.

Upitan da prokomentira Izetbegovićevu izjavu u kojoj njega optužuje za nefunkcioniranje BiH, Dodik je rekao da je šteta što i nakon 26 godina Bakir Izetbegović za nefunkcioniranje BiH traži krivicu u svima osim u svojoj stranci čiji je lider žrtvovao i mir za BiH.

– Nije mu dovoljno da Dodikom i njegovom politikom ni domaćoj publici objasni zašto dva od tri naroda neće ovakvu BiH i zašto Bošnjaci, podržani međunarodnim faktorom, stalno i iznova generiraju krize u BiH – istaknuo je Dodik.

Lider SNSD-a je upitao zašto su u Daytonu pisali Ustav na koji će pristati Srbi i Hrvati, a nakon Daytona ga mijenjali samo da budu zadovoljni Bošnjaci.

– Izetbegoviću je lakše da putem parola poluistina i laži objašnjava aktualni trenutak u BiH, nego da realno sagleda ćorsokak u kojem se danas nalazimo – naglasio je Dodik.

Bild.ba

Previous articleMikrokreditne organizacije više neće moći određivati visoke kamate na kredite
Next articleZlatna olimpijka nakon prijetnji: “Hrvatica sam i time se ponosim, a Đoković je tako skroman”