Zvjerski islamistički napad izveo Francuze na ulice

Zvjerski islamistički napad
Zvjerski islamistički napad

Zvjerski islamistički napad koji se nedavno dogodio u toj držav izveo je mnoge Francuze na ulice koji prosvjeduju protiv islamističkih zločina.

Predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je napad imao sva obilježja “islamističkog terorističkog napada” i da je učitelj ubijen jer je “poučavao o slobodi izražavanja”.

Održavaju se skupovi diljem Francuske u znak podrške Samuelu Patyju, nastavniku povijesti kojemu je napadač odrubio glavu nedugo nakon što je učenicima pokazao karikature proroka Muhameda.

Veliki pljesak odjeknuo je na Place de la Republique u središtu Pariza, a okupljeni su nosili transparent “Je suis enseignant” (ja sam učitelj).

Policajci su u petak ustrijelili Abdoulakha A. koji je ubio 47-godišnjeg Samuela Patyja blizu škole u kojoj je radio.

Uhićena je 11. osoba u sklopu istrage, ali nisu objavljeni detalji uhićenja, prenosi Hina.

Četiri bliska rođaka napadača privedena su nedugo nakon ubojstva. Još šestero ih je zadržano u subotu, uključujući oca učenika te škole i propovjednika kojeg su francuski mediji opisali kao radikalnog islamista.

Predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je napad imao sva obilježja “islamističkog terorističkog napada” i da je učitelj ubijen jer je “poučavao o slobodi izražavanja”.

Place de la Republique u Parizu prepun je ljudi koji su se okupili u znak podrške Patyju. Nakon minute šutnje otpjevana je francuska himna Marseljeza.

Slični skupovi održani su u Lyonu, Toulouseu, Strasbourgu, Marseilleu, Bordeauxu i drugim gradovima.

Bild.baKomentari

Next Post

Vlašić slavio u moskovskom derbiju, Nikola Moro zabio za Dinamo

Ned lis 18 , 2020
U derbiju 11. kola ruskog nogometnog prvenstva moskovski CSKA je pobijedio gradskog suparnika Dinamo s 3:1, a pogodak za goste zabio je hrvatski nogometaš Nikola Moro. Nakon prvog poluvremena bez golova, CSKA je poveo u 51. minuti pogotkom Konstantina Kučajeva, a samo tri minute kasnije Chidera Ejuke je zabio za […]